Samsung NX miniDe Samsung NX mini Smart is een nieuwe, kleine en lichte camera met een verwisselbare lens. Met de zeer compacte camera leg je bijzondere momenten vast, waarna je die snel en eenvoudig via NFC en Wi-Fi deelt met je vrienden. Het door Samsung speciaal ontwikkelde Flip up and Touch Display maakt de camera ook eenvoudig geschikt voor het maken van zogenaamde selfies.

De Samsung NX mini is volgens de fabrikant de slankste en lichtste camera met een verwisselbare lens die momenteel op de markt is. De camera weegt maar 158 gram (alleen de body) en is met een dikte van 22,5 mm eenvoudig mee te nemen. Toch levert de camera volgens Samsungovertuigende resultaten. De Samsung NX mini biedt een stevig en hoogwaardig metalen body met een leerachtige finish en is beschikbaar in vijf verschillende kleuren (wit, roze, mintgroen, bruin en zwart).

Selfie met de Samsung SMART NX mini

Samsung NX mini selfieDe populariteit van de ‘selfie’ lijkt alleen maar groter te worden. Daarom biedt de Samsung NX mini een serie functies op dit gebied. Het 3 inch Flip up and Touch Display roteert 180 graden, waardoor je beelden van jezelf perfect kunt framen. Groepshots neem je met de slanke 9 mm breedbeeldlens vanaf een armlengte.

Precies die flatterende pose aanhouden en tegelijk op de knop drukken voor een selfie kan wel eens tricky zijn, maar met de feature Wink shot is dat verleden tijd. Je staat klaar voor het shot, knipoogt naar de camera en klik, je fotografeert jezelf. Want zodra de Samsung NX mini jouw knipoog ziet, maakt hij na twee seconden automatisch het shot, zonder dat jij nog op een knop hoeft te drukken.

In de compacte en slanke body heeft de Samsung NX mini een 1 inch 20,5 MP BSI CMOS Sensor en met de snelle 6 fps Continuous Shot modus op de NX mini maak je continue shots, zodat werkelijk alles wordt vastgelegd en geen detail wordt gemist. De 1/16.000 sec sluitersnelheid bevriest snel bewegende scènes. Zo leg je zonder vervaging iedere beweging tot in het helderste detail vast.

Tag & Go

Zoals alle Samsungs 2014 Smart camera’s heeft de Samsung NX mini Wi-Fi en NFC aan boord, wat het eenvoudig maakt om beelden te delen. Met Tag & Go link je de camera aan NFC-geschikte apparaten, zoals smartphones of tablets, door ze simpelweg tegen elkaar aan te houden. Zodra ze gelinkt zijn, ontstaan de volgende mogelijkheden:
• Via Mobile Link kun je meerdere beelden selecteren en overzetten op gelinkte mobiele devices.
• Met Group Share verstuur je in één keer beelden naar maximaal vier personen, dus je hoeft niet langer opnieuw foto’s te selecteren en te versturen. Dat scheelt tijd.
• De Samsung NX mini bedien je vanaf je smartphone met Remote View Finder Pro.
• De camera is te gebruiken als Baby Monitor. Klinkt er geluid, dan wordt de gelinkte smartphone geactiveerd via een app, zodat je als ouder direct weet of je even een kijkje moet nemen bij je kind.
De NX mini levert enorme opslagmogelijkheden. Probleemloos kun je beelden direct vanaf de camera uploaden naar de cloud en plaatsen in zowel Dropbox als op Flickr, de populaire photo sharing site. Dropbox biedt nieuwe gebruikers 2 GB gratis opslagruimte aan en met Flickr kun je voor een TB aan beelden uploaden. Met zoveel opslag- en deeltechnologie aan boord is het uitzonderlijk prettig werken met de NX mini.

Samsung NX-M Lensen voor de NX mini

Samsung biedt drie NX mini lenzen (NX-M) die zijn geoptimaliseerd voor gebruik met de camera. Wat je persoonlijke voorkeur ook is, de keur aan mogelijkheden maakt dat iedereen zijn perfecte foto’s kan maken.
• De NX-M 9 mm F3.5 ED lens heeft een ultraslank design en met de breedbeeldhoek is het de juiste keuze voor landschappen en zelfportretten. Ook biedt de lens de optimale hoek voor het maken van selfies, zo laat je altijd het beste van jezelf zien.
• De NX-M 9-27 mm F3.5-5.6 ED OIS lens is een microcompacte zoomlens met een stijlvol design. Klein genoeg om eenvoudig in je (jas)zak of tas mee te nemen en geknipt voor meerdere shooting opties, van breedbeeld- tot telefotozoom-shots. Optische beeldstabilisatie zorgt voor superscherpe beelden.
• Met de NX-M 17 mm F1.8 OIS lens, bereik je als fotograaf een wonderschoon bokeh effect, wat ervoor zorgt dat je gedetailleerd vastgelegde onderwerp eruit springt ten opzichte van de achtergrond.
Met de gespecialiseerde NX-M Mount Adapter (ED-MA4NXM) is de NX mini geschikt voor vijftien extra NX lenzen. Deze worden apart aangeboden.

Samsung NX mini prijs en beschikbaarheid

De Samsung NX mini is verkrijgbaar vanaf midden april voor een adviesverkoopprijs vanaf 399 euro en hierbij wordt de 9 mm F3.5 ED lens meegeleverd.

Bron: Samsung